Aviokompāniju jaunumi martā

Posted On :

Ar šo bloga rakstu iesāksim jaunu sadaļu – Aviokompāniju Jaunumi, kuru mērķis būs aptuveni reizi mēnesī atskatīties uz jaunumiem avio industrijā. Rakstīsim gan par jauniem reisiem no Latvijas, gan citām Eiropas valstīm, un citiem aviokompāniju saistītajiem jaunumiem.

airBaltic jaunumi

2013. vasarā airBaltic lidos uz 6 jaunām lidostām – Prāgu (Čehija), Hevīzu-Balatonu (Ungārija), Olbiju (Sardīnija, Itālija), Rijeku (Horvātija), Larnaku (Kipra) un Maltu. Vēl airBaltic 31. martā sāks lidot uz Milānu, Malpensas lidostu. Lidojumi uz Milānu būs katru dienu! Paralēli airBaltic informē, ka tiks palielināts lidojumu skaits uz Bari, Itāliju. Turpmāk lidojumi uz Bari notiks divas reizes nedēļā.

Wizz Air jaunie reisi

Wizz Air paziņo par jaunu tiešo reisu no Polijas uz Gruziju. Lidojumi sāksies 18. maijā. Tie divreiz nedēļā savienos Katovici Polijā ar Kutaisi Gruzijā. Nesen tika arī paziņots par jauna reisa Varšava – Kutaisi uzsākšanu 15. maijā.

Wizz Air jau kādu laiku nodrošina lidojumus no Kijevas uz Kutaisi, un tagad tiks pievienoti vēl divi reisi no Ukrainas uz Kutaisis – no Doņeckas (sākot no 23. aprīļa) un Harkovas (no 1. jūlija).

Ryanair jaunie reisi

Ryanair lidojumi Rīga – Diseldorfa atsāksies 17. martā! Biļetes nopērkamas jau tagad.

Vēl Ryanair ziņo, ka jau 11. jūnijā sāksies lidojumi maršrutā Dublina – Boloņa (Ziemeļitālija). Un sākot ar septembri būs jauns reiss no Dublinas uz Brēmeni, Vāciju.
Boloņa

Biznesa klase, uzredzēšanos

Žurnāls The Economist raksta, ka pasaulē turpina krist pieprasījums pēc aviobiļetēm biznesa klasē. Kopš krīzes sākuma 2008. gadā biznesa klases lidojumi nu sastādot aptuveni tikai 8% no pārējo pasažieru skaita. Un tas ir tikai loģiski, ka arvien vairāk uzņēmumu saprot, ka nav jēga izmest par aviobiļeti pāris tūkstošus ja to pašu var nolidot ekonomiskajā klasē par daždesmit latiem ar Ryanair 🙂

EasyJet mājas lapa

EasyJet stāsta, ka viņu mājas lapai katru mēnesi esot aptuveni 400 apmeklējumu. Wow, milzīgs cipars! Pie tam, gandrīz 100% viņu pasažieru iečekojas lidojumam onlainā, kas ir ļoti labs sasniegums – priekš kam tas “čakars” lidostā.

Vueling peļņa

Spānijas zemo cenu aviokompānija Vueling pagājušajā gadā ir trīskāršojusi savu peļņu (28 miljoni eiro par 2012.g.). Tas tikai liecina, ka zemo cenu kompānijas gaida spoža nākotne, un “parastās” aviokompānijas būs spiestas ieviest zemākas cenas un kopēt lēto lidsabiedrību stratēģijas.

Superbiletes.lv portāls: