Japāņu aviokompānijas iepauzē Boeing 787 Dreamliner lidojumus

Posted On :

Japan Airlines un All Nippon Airways pārtrauc savu Boeing 787 Dreamliner lidojumus, jo šodien ar vienu no tiem notikusi jauna ķibele, kā rezultātā veikta piespiedu nosēšanās. Pēdējās nedēļās notikusi jau virkne ar Dreamliner saistītām problēmām.
Papildināts: šodien vēl virkne ar aviokompānijām paziņo par Dreamliner lidojumu atcelšanu kamēr netiks novērsti potenciālie defekti. Pārbaudiet vai tuvākajā laikā nav jālido ar Boeing 787 Dreamliner – iespējams, reisi tiks atcelti vai pārlikti.

Panikai nav pamats, jo visi defekti bijuši nenozīmīgi, un tas esot normāla parādība jaunam lidmašīnas modelim sākot intensīvu darbību komerclidojumu sfērā.

Pašlaik Japan Airlines flotē ir 7 Dreamliner lidmašīnas, un All Nippon Airways flotē to ir 17.

Boeing 787 Dreamliner

Par Boeing 787 Dreamliner

Boeing 787 Dreamliner ir Boeing ilgi tapušais pasažieru aviolaineris, tas paredzēts tālajiem lidojumiem, un spēj uzņemt 210 līdz 290 pasažierus. Šīs jaunās lidmašīnas patērēšot līdz pat 20% mazāk degvielas, un to būvēšanā pirmoreiz plaši izmantoti kompozīt materiāli.

Boeing esot saņemti jau 844 pasūtījumi jaunās lidmašīnas pirkšanai no 57 klientiem. Komerciālos lidojumus Drīmlainers uzsācis salīdzinoši nesen – 2011. gada beigās.

Viena Boeing 787 Dreamliner cena, atkarībā no modeļa, ir no 105 līdz 125 miljoniem latu.

Kā izskatās Dreamliner

Boeing 787 Dreamliner demo lidojumi lidostā:

Boeing 787 Dreamliner no iekšas, iespaidīgs komforts un fīčas 🙂

Superbiletes.lv portāls: