Ar Latviju vienādās laika zonas

Posted On :

Vai zināji, ka pie mums Latvijā pulkstenis rāda tikpat, cik Dienvidāfrikā vai Kiprā? Visā Latvijas teritorijā ir pieņemts 2. joslas laiks (Austrumeiropas laiks). Lai arī Latvija nav liela valsts, starpība starp saullēktu Zilupē (Latgale) un Liepājā (Kurzeme) ir aptuveni pusstunda. Latgaļi izbauda sauli agrāk!

Zemāk ir saraksts ar visām valstīm, kas ietilpst mūsu laika zonā. Noderēs, ja taisies ceļojumā uz kādu no šīm valstīm, vai plānojas “tālsaruna” ar tuvinieku 🙂 Patīkami apzināties, ka Ēģiptes laiku ir vieglāk uzzināt nekā Vācijas vai Spānijas!

laika zonas

Somija
Igaunija
Latvija
Lietuva
Baltkrievija
Ukraina
Moldova
Rumānija
Bulgārija
Grieķija
Turcija
Kipra
Sīrija
Libāna
Izraēla
Jordānija
Ēģipte
Sudāna
Ruanda
Kongo Demokrātiskā Republika
Zambija
Zimbabve
Malāvija
Botsvana
Mozambika
Lesoto
Svazilenda
Dienvidāfrikas Republika

Atceries arī, ka marta pēdējā svētdienā notiks pāreja uz vasaras laiku (pagriežot pulksteni par vienu stundu uz priekšu). Atpakaļ no vasaras laika pāreja notiek katra gada oktobra pēdējā svētdienā.

Saistītā informācija:
Superbiletes.lv ir aviobiļešu jaunumu portāls, kas domāts ceļotājiem, kas dodas uz ārzemēm strādāt vai atpūtas tūrisma braucienos. Mēs meklējam visu aviokompāniju lēto aviobiļešu akcijas, un kad parādās lēto lidojumu jaunumi, tad šo informāciju izsūtam mūsu sekotājiem uz e-pastu, kā arī publicējam jaunumu sadaļā.