Būs atvieglota mobilo tālruņu un datoru lietošana lidojuma laikā

Posted On :

Mediji ziņo, ka Eiropas Savienībā turpmāk lidmašīnu pacelšanās un nolaišanās laikā varēs lietot mobilos tālruņus un datorus, ja vien tie nebūs ieslēgti raidīšanas režīmā. Piemēram, Jūs drīkstēsiet lasīt savu Kindle, ja vien tam nebūs ieslēgts Wi-Fi (Kindle airplane mode on). Tas pats attieksies uz viedtālruņiem, arī tiem jābūt izslēgtai jebkādai raidīšanai brīdī kad lidmašīna nosēžas vai paceļas (gan Bluetooth, gan Wi-Fi, NFC un kas tur vēl iespējams), un tāpat arī planšetēm un citai personīgajai elektroniskajai ierīcei.

Tātad, klausīties mūziku savā telefonā būs okei, tāpat kā lasīt e-grāmatu vai skatīties video savā tabletā. Tikmēr kamēr šīs ierīces nav “tīklā”, tikmēr viss kārtībā 🙂 Jaunos ES noteikumus būs jāapstiprina katrai aviosabiedrībai atsevišķi, tāpēc labāk paklausīt stjuartei, ja tā ko aizrāda. ASV šos mīkstinošos noteikumus arī tikai nesen pieņēma.

Savukārt, zvani lidojuma laikā un internets ir pieejami tikai atsevišķu aviokompāniju atsevišķās lidmašīnās (pārsvarā kā papildus maksas pakalpojums). Par to meklējiet info konkrētās aviokompānijas lapā, vai jautājiet stjuartam lidmašīnā.

Principā, tas nekas jauns nav, jo jau tagad visi lidmašīnās lieto savu elektroniku, un pa laikam tik noburkšķ, ja stjuarte ko aizrāda.

Ierīces lidojuma laikā

Saistītā informācija:
Superbiletes.lv ir aviobiļešu jaunumu portāls, kas domāts ceļotājiem, kas dodas uz ārzemēm strādāt vai atpūtas tūrisma braucienos. Mēs meklējam visu aviokompāniju lēto aviobiļešu akcijas, un kad parādās lēto lidojumu jaunumi, tad šo informāciju izsūtam mūsu sekotājiem uz e-pastu, kā arī publicējam jaunumu sadaļā.