Lidmašīnu ielidošana, izlidošana, un sekošana

Posted On :

Ja gaidi lidmašīnu Rīgā, tad pārbaudi tās ielidošanas laikus un apskaties, vai tā nekavē! Bet ja Tavs tuvinieks ir devies ceļojumā ar lidmašīnu, vari sekot līdzi tās lidojumam neatejot no sava datora 🙂

Avioreisu ielidošanas, izlidošanas, un kavēšanas laiki

Mūsdienās vairs nav jāzvana uz lidostu, lai noskaidrotu vai “autobuss gadījumā nekavējas” 😀 Pateicoties internetam, lidojumu dati tiek publicēti mājas lapā, kurā ir ļoti precīza prognoze gan kad lidmašīna ielidos, gan arī par tās iespējamiem kavēšanas laikiem. Šādas tabulas ar ielidošanas un izlidošanas laikiem ir gandrīz katras lidostas mājas lapā. Zīmīgi, ka reizēm lidostās, kur WiFi internets ir par maksu, pašu lidostu mājaslapu sarakstus tomēr iespējams skatīt bez maksas!

Tāda avioreisu tabula ir arī Rīgas Starptautiskajai lidostai:
http://www.riga-airport.com/lv/main/lidojumi/sodien-ielido-un-izlido
Informācija par ielidošanu, izlidošanu, un kavējumiem automātiski atjaunojas katras piecas minūtes!

Rīgas reisi
Kas šeit redzams? Pirmās kolonnas ir ielidošanas laiks pēc saraksta, kam pretī ir reālais laiks cikos lidmašīna spēs ierasties (bieži gadās, ka tā ielido pat agrāk). Reisa numuru var nokopēt un iemest Google, atradīsiet daudz interesantas informācijas par šo reisu! Sektorā norādīts uz kuriem vārtiem Rīgas lidostā jādodas uz izlidošanu, vai kurā zonā jāsagaida viesis. Piezīmju kolonnā tiek atzīmēts atlidošanas laiks, vai arī informācija par kavēšanas laiku.

Lidmašīnu izsekošana kartē

Ir vairākas mājaslapas, kurās uz kartes tiek attēlots lidmašīnas reāla laika ceļš debesīs. Tas iespējams dēļ raidītājiem, ar kuriem aprīkota gandrīz katra lidmašīna – to signālus mūsdienās var uztvert jebkurš brīvprātīgais, un tālāk projicēt uz, piemēram, Google kartes. Viena no pupulārākajām lidmašīnu maršrutu lapām ir https://www.flightradar24.com.
Tajā redzamas lidmašīnas, kas kustās pa karti atbilstoši to reālajai atrašanās vietai.

Flightradar24
Pirmoreiz apmeklējot šo lapu, izmantojiet karti lai iestādītu savu atrašasnās vietu, piemēram, Rīga. Karti var palielināt vai attālināt ar peles rullīti, lai gūtu iespaidu, cik piesātināta ir Eiropas gaisa telpa!

Nospiežot uz katras lidmašīnas, redzēsiet no kurienes uz kurieni tā lido, kāds ir tās ātrums un augstums. Kā arī, katram reisam redzama tā lidojuma vēsture, kuru varat “atskaņot” dažādos ātrumos (noder, ja pašlaik vēlaties atrast kādu lidmašīnu, kas jau izlidojusi un nezinat kurā vietā kartē tā pašlaik ir).

Flightradar24 lapai ir arī aplikācijas gan iPhone, gan Android telefoniem!

Superbiletes.lv portāls: