7 lietas, kas noteikti jāizbauda Atēnās!

Posted On :

Atēnas, Grieķija

Septiņas lietas, kuras Jums noteikti ir jāizbauda Atēnās, Grieķijā!

1. Akropole

Ne velti skolas vēstures programmā par seno Griekiju mācās gandrīz visu semestri – beidzot visu var redzēt “dzīvajā”. Vēlams gan mājās zināšānas mazliet atkārtot un noteikti vispirms apmeklēt arī Akropoles muzeju.

2. Sardzes maiņa pie Grieķu Parlamenta

Varētu likties – nu kas tur īpašs? Bet, ak, kas par soļiem un horeogrāfiju!

3. Panathenaic stadions

Vieta, kur notika pirmās mūsdienu Olimpiskās spēles. Noteikti ir vērts apskatīt olimpisko lāpu muzeju – tās kā dāmas viena otrai blakus ir sarindotas un atliek tikai izvēlēties, kura ir tā skaistākā.

4. Saulriets no Aeropagus klints

Atēnas bez saulrieta? Nu nē! Lieliski skati un atmosfēra.

5. Lykavittos kalns

Kāpiens nav no tiem vieglajiem, bet kādi skati! Vēlams apmeklēt agri no rīta vai vēlāk vakarā.

6. Monastiraki

Ko tik nevar atrast vietējā krāmu tirdziņā? Ja koferis ir liels, tad ātri vien tas piepildīsies! Ar rokām gatavotās sandeles (iesaku Klimatsakis veikaliņu) un ādas somas un somiņas ir noteikti jāievērtē.

7. Grieķu labumi

Negaršīgas pitas Atēnās neatrast! Ja dūša ļauj, tad vislabākās var atrast tieši iepretim centrāltirgum – tomāti kā no dārza ar mājās taisītu tadziki… mmm. Centrāltirgus ir arī paradīze garšvielām, olīvām un fetas sieram.

Par autoru

Šo ieteikumu autors ir Dace Kalniņa, kas jau vairākus gadus raksta savu ceļošanas blogu no Briseles. Dace ir aizrautīgs ceļotājs kas savā blogā sniedz izsmeļošus aprakstus par katru apskatīto galapunktu.

Arī Jūs varat ieteikt ceļojumu padomus, droši sūtiet caur mūsu sadarbības lapu!

Lidojumi Atēnas

Aviobiļetes uz Atēnām, Grieķiju

Cenas lidojumiem uz Grieķiju pārbaudiet sadaļā aviobiļetes uz Atēnām. Vēl uz Grieķiju regulāri ir lēti lidojumi no Viļņas un arī lidojumi no Kauņas.

Lai Jums labi ceļojumi!