Rīgas lidostas stāvvietā krāpšanās ar laikiem?

Posted On :

Par Rīgas lidostas stāvvietu

Tā kā Superbiletes.lv apmeklē vidēji tūkstots cilvēku dienā, mēs regulāri saņemam epastu ar dažādiem jautājumiem. Viens likās īpaši saistošs – vai stāvvieta pie lidostas nepiekopj krāpšanos ar laikiem? Šodien devāmies pārbaudīt.

Eksperiments:
Iebraucot īstermiņa stāvvietā P1 paņēmām talonu, ko izsniedz aparāts. Aptuveni pēc stundas, precīzāk tieši pēc stundas, devāmies uz kasi maksāt par biļeti. Tā kā šajā stāvvietā laiks tiek rēķināts ar 30min soļiem, gaidījām summu 2 Ls apmērā. Pārsteigums bija, kad nācās maksāt 3 Ls. Jo itkā tika pārsniegtas piecas minūtes virs plānotās stundas. Pēc brīža tika uzzvanīts precīza laika dienestam, kas nosauca laiku par aptuveni piecām minūtēm agrāku, nekā lidostas izsniegtajā čekā. Diskusiju uzsākt ar darbinieku būtu bezjēdzīgi, tāpēc tapa šis rakts, lai pabrīdinātu ceļotājus.

Secinājumi:
Ir iespējams, ka tā bija kļūda mūsu galā nepareizi piefiksējot sākuma laiku kad iebraucām. Bet, iespējams, ka laikrāži stāvvietas birojā ir tiešām ar +5 minūšu nobīdi. Vai tas ir nejauši vai speciāli, tas nav mūsu uzdevums noskaidrot, bet katrā ziņā veikls paņēmiens kā gūt peļņu par 30~50% vairāk, nekā cilvēks patiesībā izmantojis pakalpojumu.

Ieteikumi:
Iebraucot īstermiņa stāvlaukumā piefiksējiet cik patiešām ir laiks. Ja Jūsu pulkstens atpaliek, uzzvaniet uz maksas vai kādu bezmaksas izziņu dienestu un precizējiet. Galu galā, ja tiešām konstatējat šādu atšķirību laikos, un Jums, piemēram, viena lata vietā liek maksāt divus, pieprasiet dialogu ar vadību, vai vērsieties attiecīgajās patērētāju aizsardzības organizācijās.

Savukārt lidostas stāvvieta uz iebraukšanas čekiem varētu drukāt precīzu laiku, cikos auto ir ieradies, lai nerastos pārpratumi un klients jau iebraucot varētu nokonstatēt vai gadījumā neatšķiras viņa un stāvvietas pulksteņu rādītāji. Un vai tiešām tādā patīkamā vietā kā lidosta, kur cilvēki satiek un atvadās no tuviniekiem, būtu jābūt tik drakoniskiem stāvvietas maksas noteikumiem?..

Atcerieties arī, ka Rīgas lidostas tuvumā šī nav vienīgā autostāvvieta! Pārliecinieties jebkurā stāvvietā par maksāšanas noteikumiem un precīziem laikiem.

Ja vēlaties pavēstīt par savu pieredzi ar stāvvietu Rīgas lidostā, lūdzu izmantojiet komentāru formu zemāk!

PAPILDINĀTS: pienāca Rīgas lidostas oficiālais komentārs šajā sakarā.

6 responses to “Rīgas lidostas stāvvietā krāpšanās ar laikiem?”

  1. andrejs Avatar
    andrejs

    Diemzel tada prakse notiek ari citas stavvietas.Ja cilveki nopietnak par tadam {akcijam} zinotu,varbut kaut kas mainitos.

  2. Superbiļetes.lv | Lētākās aviobiļetes Avatar

    interesanti dzirdēt šādu viedokli!
    iespējams, tas pats attiecas arī uz ārzemju lidostu stāvvietām..

  3. Meitene Avatar
    Meitene

    Es tomēr nesaprotu, ja es iebraucu pēc sava rokaspulksteņa laika plkst: 12:06 tad man jāizbrauc pēc sava rokaspulksteņa laika 13:06. Un tak ir vienalga, cik tajā brīdī rādā viņu aparāts. Galvenais tak lai viņu laiks neskrien ātrāk un viņu 60 min ir vienādas ar manām 60 min 😉

  4. Mārīte Avatar
    Mārīte

    Paldies cilvēkam, kurš sācis šo problēmu risināt. Šajā stāvvietā vispār nekas nesaskan ar noteikumiem, kurā viss skaidri aprakstīts.Šajā stāvvietā arī mēs vairākkārt esam aizveduši savus pasažierus un uzturējušies ne ilgāk par 15 minūtēm. Cena vienalga ir 3Ls. Vairākas reizes esam skaidrojušies, cilvēku rinda neapmierināta un sākas pārmetumi, ka aizkavējam pārējo klientu apkalpošanu.Atmetu visam ar roku ,un atkal kāds iedzīvojas uz mana rēķina.

  5. Superbiļetes.lv | Lētākās aviobiļetes Avatar

    Meitene – nu tak tā arī darījām, ka savā pulkstenī piefiksējām “12:06” un atnākot norēķināties pēc mūsu laika “13:06” kasē jau rāda “13:11”. Jo lai cik Tavs pulkstens rādītu un cik precīzi Tu pēc viņa vadītos, ja kasē vienmēr būs priekšā 5min, tad būsi nokavējis un būs jāmaksā vairāk! 🙂

  6. BB Avatar
    BB

    Vai tiešām uz iebraukšanas biļetes netiek uzdrukāts laiks? Tam būtu jābūt galvenajam atskaites punktam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *